Selská chlebová polévka

Skvělá polévka, vhodná i na nedělní oběd namísto slepičího vývaru. Mňamka!

Přidal:, 7.12.2014
Kategorie: Polévky, Husté polévky
Recept Selská chlebová polévka

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
4 ksplátky staršího chleba
1/2 kspórek
1,2 lvývar
2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 lžícehladká mouka
60 gmáslo
trochumajoránka
trochudrcený kmín
podle chuti sůl
podle chuti pepř

Postup přípravy

  1. Starší chléb nakrájíme na kostičky. Orestujeme na másle, přidáme drcený kmín, nakrájený pórek, prolisovaný česnek a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Rozmixujeme ponorným mixérem a pokud je třeba polévku ještě rozředíme vývarem. Dosolíme a opepříme podle chuti. Na závěr přidáme majoránku.
  3. Podáváme s osmaženou cibulí. Cibuli nakrájíme na kolečka obalíme v hladké mouce a orestujeme do křupava na oleji. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka