Selská cuketová baba, kterou milují i masožravci

Geniální letní oběd, na kterém si pochutnají i milovníci masa. Samozřejmě toto jídlo lze připravit na milion způsobů, dá se použít vše, co najdete v lednici, ale nejlepší je stále kombinace šunky, cukety, uzeného sýra a zakysané smetany. Autor: Mineralka

Přidal:, 14.8.2019
Kategorie: Oběd, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Selská cuketová baba, kterou milují i masožravci

Suroviny

2 kscuketa
150 gšunka
200 guzený sýr
2 ksvejce
4 stroužkyčesnek
2 PLzakysaná smetana
1/2 bal.prášek do pečiva
1 šálek (200 ml)strouhanka
bylinky dle chuti
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu i se slupkou. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, nakrájenou šunku, nasekané bylinky, sůl, pepř, vajíčka, prolisovaný česnek, prášek do pečiva a strouhanku (trošku strouhanky odložíme na vysypání formy).Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Promícháme a hmotu navrstvíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu a dáme péct.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut - sledujeme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce