Selské kotlety se slaninou a česnekem

Tip na nedělní oběd. Tati si zažádal konečně pořádný kus masa a samozřejmě k tomu slaninu a hodně česneku, ve kterém by se i koupal. Tak na jeho přání. Vyzkoušejte i vy. Autor: Marta

Přidal:, 20.9.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Selské kotlety se slaninou a česnekem

Suroviny

600 gvepřové kotlety
troškuolej
podle chutislaninka
5 stroužkůčesneku
asi 1 lžícehladká mouka
asi 150 mlmasový vývar
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran poopekáme. Zaroveň s masem opékáme i slaninu nakrájenou na hřeben.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Hotové maso a slaninu dáme na teplé místo.
    Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do výpeku, trochu ho osmahneme.
  3. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vlažným vývarem, dobře zamícháme a chvilku povaříme, pokud třeba dosolíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě. Pokud jsou hotové, scedíme.
  5. Na pánvi rozpustíme máslo přidáme scezené brambory, petrželku a trošku je opražíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce