NejRecept.cz Maso Vepřové maso Selské kotlety se slaninou a česnekem
Selské kotlety se slaninou a česnekem
Recept Selské kotlety se slaninou a česnekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Tip na nedělní oběd. Tati si zažádal konečně pořádný kus masa a samozřejmě k tomu slaninu a hodně česneku, ve kterém by se i koupal. Tak na jeho přání. Vyzkoušejte i vy. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   20.9.2019

Selské kotlety se slaninou a česnekem

Tip na nedělní oběd. Tati si zažádal konečně pořádný kus masa a samozřejmě k tomu slaninu a hodně česneku, ve kterém by se i koupal. Tak na jeho přání. Vyzkoušejte i vy. Autor: Marta

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
vepřové kotlety
trošku
olej
podle chuti
slaninka
5 stroužků
česneku
asi 1 lžíce
hladká mouka
asi 150 ml
masový vývar
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran poopekáme. Zaroveň s masem opékáme i slaninu nakrájenou na hřeben.
  2. Hotové maso a slaninu dáme na teplé místo.
    Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do výpeku, trochu ho osmahneme.
  3. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vlažným vývarem, dobře zamícháme a chvilku povaříme, pokud třeba dosolíme.
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě. Pokud jsou hotové, scedíme.
  5. Na pánvi rozpustíme máslo přidáme scezené brambory, petrželku a trošku je opražíme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář