Selské kotlety se slaninou a česnekem

Přidal: Marta Mlyn, 20.9.2019
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tip na nedělní oběd. Tati si zažádal konečně pořádný kus masa a samozřejmě k tomu slaninu a hodně česneku, ve kterém by se i koupal. Tak na jeho přání. Vyzkoušejte i vy. Autor: Marta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 20.9.2019
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
600 gvepřové kotlety
troškuolej
podle chutislaninka
5 stroužkůčesneku
asi 1 lžícehladká mouka
asi 150 mlmasový vývar
sůl, pepř
- Maso omyjeme, nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran poopekáme. Zaroveň s masem opékáme i slaninu nakrájenou na hřeben.
- Hotové maso a slaninu dáme na teplé místo.
Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do výpeku, trochu ho osmahneme. - Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vlažným vývarem, dobře zamícháme a chvilku povaříme, pokud třeba dosolíme.
- Brambory uvaříme v osolené vodě. Pokud jsou hotové, scedíme.
- Na pánvi rozpustíme máslo přidáme scezené brambory, petrželku a trošku je opražíme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU