NejRecept.cz Maso Vepřové maso Selské vepřové maso v extra chutné omáčce. Sytý oběd pro pořádného chlapa.
Selské vepřové maso v extra chutné omáčce. Sytý oběd pro pořádného chlapa.
Recept Selské vepřové maso v extra chutné omáčce. Sytý oběd pro pořádného chlapa.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Pokud máte chuť na omáčku s různými chutěmi, houbami, uzenou klobásou, kyselou okurkou a kousky šťavnatého masa, je tento recept přesně to, co hledáte.

Mishenka Mishenka    ·   20.9.2023

Selské vepřové maso v extra chutné omáčce. Sytý oběd pro pořádného chlapa.

Pokud máte chuť na omáčku s různými chutěmi, houbami, uzenou klobásou, kyselou okurkou a kousky šťavnatého masa, je tento recept přesně to, co hledáte.

35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
vepřová kýta
1 ks
klobása
10 ks
žampiony
4 ks
kyselá okurka
1 ks
menší cibule
2 lžíce
rajský protlak
2 lžíce
plnotučná hořčice
1 lžíce
sójová omáčka
3 ks
stroužek česneku
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
mletý kmín
podle chuti
mletá červená paprika
podle chuti
olej
na zahuštění
mouka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájejte na kostičky, cibuli a okurky nadrobno, klobásu nakrájejte na půlměsíčky a žampiony na plátky.
  2. Na oleji nejprve osmahneme cibuli, poté přidáme houby, klobásu a maso, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, červenou paprikou, mletým kmínem a osmahneme.
  3. Podlijeme vodou, přidáme protlak, hořčici a sójovou omáčku a vaříme asi 45min, dokud maso nezměkne.
  4. Přidáme nakrájené okurky a prolisovaný česnek, necháme 5 minut povařit a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář