NejRecept.cz Dezerty Bábovky Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem
Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem
Recept Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem
NejLucka NejLucka    ·   26.4.2016

Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem

Nejlepší bábovka, jakou jsem dosud jedla. Ještě i s vanilkovým krémem uvnitř. Mňam!

Suroviny

Těsto:

3 ks
bílky
3 lžíce
kr. cukr
1 lžička
vanilkový cukr
200 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
80 g
bílá čokoláda
80 g
máslo
150 ml
mléka
50 g
kokos
2 lžíce
zakysaná smetana

Vanilkový krém:

4 lžíce
kr. cukr
80 + 30 ml
mléko
2 lžíce
smetanový pudink
3 ks
žloutky
2 lžíce
sušené mléko
2 lžičky
vanilkový cukr (vanilka)
1 lžíce
zakysaná smetana

Glazura:

100 g
bílá čokoláda
3 lžíce
oleje
50 g
kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme vanilkový krém. 80 ml mléka dochutíme cukrem a vanilkou, dobře promícháme a dáme vařit na mírný oheň.
  2. 30 ml mléka utřeme se žloutky, přidáme zakysanú smetanu, pudinkový prášek, sušené mléko a dobře promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Tuto hmotu tenkým proudem a za stálého míchání přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Občas promícháme.
  3. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme si bábovkovou formu (průměr 18 cm, výška 6 cm) a pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s máslem. V druhé misce utřeme bílky spolu s cukrem do tuhého sněhu, přidáme vanilku, prosátou mouku s práškem do pečiva a hmotu spojíme. Přidáme směs rozpuštěné čokolády a másla a metličkou promícháme. Nakonec přidáme mléko, kokos a zakysanou smetanu.
  5. 1/3 těsta nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180 st. cca 15-20 minut, pak těsto vyndáme a lžící navrstvíme krém tak, aby se nedotýkal stěny formy. Navrstvíme zbylé těsto a pečeme dále při teplotě 180 st. cca 40-45 minut. Po upečení troubu vypeneme, dvířka pootevřeme a necháme ještě 5 minut bábovku odpočívat.
  6. Pak ji vybereme a necháme zcela vychladnout. Teprve po úplném vychladnutí ji z formy vyjmeme a ozdobíme čokoládou a kokosem.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář