Šíleně lahodná sušená rajčata

Máte hodně rajčat a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte je vysušit a budete tak zásobený skvělou chuťovkou, kterou víte přidat do jakéhokoliv jídla - například do salátů nebo na pečené maso.

Přidal:admin, 4.9.2017
Kategorie: Zavařeniny, Saláty, Chuťovky, Přílohy
Šíleně lahodná sušená rajčata

Suroviny

1,5 kgrajčata
podle chutisůl
1 lžičkakr. cukr
2 stroužkyčesnek
podle chutibazalka, tymián
6 PLolivový olej

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné plátky.
  2. Připravíme si plech, který vyložíme alobalem - lesklou stranou nahoru a poklademe kolečka rajčat.
  3. Posypeme je solí, pepřem, bazalkou, tymiánem - vše podle chuti a cukrem. Pokapeme je olivovým olejem a dáme do trouby, kterou jsme vyhřály na 150 stupňů. Necháme je v troubě 3 - 3,5 hodiny.
  4. Pak rajčata ještě horké přeložíme do sklenic, zalijeme je olejem, případně ještě vložíme pár stroužků česneku a pořádně uzavřeme víčkem.
  5. Takto uzavřené sklenice uložíme na plech a dáme do horké trouby na půl hodinu (teplotě by měla být 200 stupňů při vložení, po vložení troubou vypneme a sklenice necháme při pomalu klesající teplotě sterilizovat).
  6. Po půl hodině sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zdroj: Vk