Šíleně lahodná sušená rajčata

Přidal: NejLucka, 4.9.2017
Kategorie: Nakladaná a sušená rajčata, Rajčata, Zavařeniny, Přílohy, Chuťovky, Saláty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Máte hodně rajčat a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte je vysušit a budete tak zásobený skvělou chuťovkou, kterou víte přidat do jakéhokoliv jídla - například do salátů nebo na pečené maso.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 4.9.2017
Kategorie: Nakladaná a sušená rajčata, Rajčata, Zavařeniny, Přílohy, Chuťovky, Saláty
SUROVINY
1,5 kgrajčata
podle chutisůl
1 lžičkakr. cukr
2 stroužkyčesnek
podle chutibazalka, tymián
6 PLolivový olej
- Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné plátky.
- Připravíme si plech, který vyložíme alobalem - lesklou stranou nahoru a poklademe kolečka rajčat.
- Posypeme je solí, pepřem, bazalkou, tymiánem - vše podle chuti a cukrem. Pokapeme je olivovým olejem a dáme do trouby, kterou jsme vyhřály na 150 stupňů. Necháme je v troubě 3 - 3,5 hodiny.
- Pak rajčata ještě horké přeložíme do sklenic, zalijeme je olejem, případně ještě vložíme pár stroužků česneku a pořádně uzavřeme víčkem.
- Takto uzavřené sklenice uložíme na plech a dáme do horké trouby na půl hodinu (teplotě by měla být 200 stupňů při vložení, po vložení troubou vypneme a sklenice necháme při pomalu klesající teplotě sterilizovat).
- Po půl hodině sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zdroj: Vk
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wahnsinnig gute selbstgemachte Trockentomaten an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU