Silně čokoládové CRINKLES
Z každé strany na mě vybíhají fotky extrémně čokoládových sušenek s popraskaným vzhledem. Jejich název je crinkles. Jsou to silně čokoládové sušenky. I když nepatří k levným dezertům, protože se používá co nejkvalitnější čokoláda, rozhodně si je zamilujete. Určitě jsem je nepekla naposled. Autor: adkas
SUROVINY
225 gkvalitní horka čokoláda (min. 50%)
60 gmáslo
2 ksvejce
100 gkr. cukr
225 ghladká mouka
1 lžičkuvanilková esence
1 lžičkuprášku do pečiva
špetkasůl
kr. a moučkový cukr na obalování
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s máslem. Dobře vymícháme a odstavíme. Necháme vychladnout.
- Vajíčka vyšleháme s cukrem (trvá to cca 4 minuty, do pěny). Přidáme ochlazenou, ale stále řídkou čokoládu s máslem a krátce mixérem šleháme. Přidáme vanilku, promícháme a nakonec už jen vařečkou přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vzniklá hmota je nejprve řidší konzistence, ale po hodině co odpočívá v ledničce, ztuhne.
Můj blog: Adkas
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nagyon csokis pöfeteg sütemény (CRINKLES).
KOMENTÁŘE K RECEPTU