NejRecept.cz Sváteční pečení Silvestr a Nový rok Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany
Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany
Recept Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vynikající, křehké a zároveň vláčné motýlky ze zakysané smetany. Těsto je luxusní, pracuje se skvěle, vůbec se netrhá a výsledek určitě stojí za vyzkoušení. Miluji drobné slané chuťovky, které si můžete udělat i doma. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.12.2019

Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany

Vynikající, křehké a zároveň vláčné motýlky ze zakysané smetany. Těsto je luxusní, pracuje se skvěle, vůbec se netrhá a výsledek určitě stojí za vyzkoušení. Miluji drobné slané chuťovky, které si můžete udělat i doma. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
zakysaná smetana
1 ks
vejce
1 PL
měkké máslo
1 bal.
prášek do pečiva
13 vrchovaté PL
hladká mouka
olej na potření
oregano na posypání
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny vypracujeme do kuličky, kterou rozválíme na tenčí plát.
  2. Rozválené těsto nakrájíme na malé čtverečky, potřeme olejem a posypeme semínky/kořením. Kraje spojíme, abychom vytvořili motýlka.
  3. Motýlky ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 15 minut - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář