Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany

Recept Silvestrovské motýlky ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající, křehké a zároveň vláčné motýlky ze zakysané smetany. Těsto je luxusní, pracuje se skvěle, vůbec se netrhá a výsledek určitě stojí za vyzkoušení. Miluji drobné slané chuťovky, které si můžete udělat i doma. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

200 gzakysaná smetana
1 ksvejce
1 PLměkké máslo
1 bal.prášek do pečiva
13 vrchovaté PLhladká mouka
olej na potření
oregano na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny vypracujeme do kuličky, kterou rozválíme na tenčí plát.
  2. Rozválené těsto nakrájíme na malé čtverečky, potřeme olejem a posypeme semínky/kořením. Kraje spojíme, abychom vytvořili motýlka.
  3. Motýlky ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 15 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit