Tato skořicová vosí hnízda byla prvním koláčem, který jsem pekla po dlouhé době. Když jsem viděla v obchodech ceny vajec, másla nebo dokonce i cenu smetany ke šlehání, bylo mi smutno. Dříve byly domácí koláče na denním pořádku, ale postupem času budou asi jen výjimečné. Aby vosí hnízda byla levnější, zkusila jsem připravit těsto bez vajec a s minimem másla. Samozřejmě, skořice nesmí chybět. Autor: Mineralka
Tato skořicová vosí hnízda byla prvním koláčem, který jsem pekla po dlouhé době. Když jsem viděla v obchodech ceny vajec, másla nebo dokonce i cenu smetany ke šlehání, bylo mi smutno. Dříve byly domácí koláče na denním pořádku, ale postupem času budou asi jen výjimečné. Aby vosí hnízda byla levnější, zkusila jsem připravit těsto bez vajec a s minimem másla. Samozřejmě, skořice nesmí chybět. Autor: Mineralka
Skořicová hnízda jsou u nás oblíbeným dezertem, který si vychutnáváme nejen jako sladkou tečku po obědě, ale také jako skvělou snídani nebo svačinu. Tentokrát jsem si trochu pohrála s těstem a připravila takové, do kterého nemusí jít vejce. Při pečení tak můžete alespoň trochu ušetřit.
Hnízda chutnají nejlépe čerstvá, krátce po vytažení z trouby, ale pokud je správně uskladníte, svoji čerstvost si zachovají i několik dní. Po vychladnutí je stačí jen vložit do uzavíratelné nádoby a dát na chladné místo.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě