Skořicové jednohubky a medvědí tlapky podle receptu od babičky

Vánoce se blíží a pokud už přemýšlíte, co byste upekli, máme pro Vás jednu inspiraci. Fantastické recepty, které mám ještě po mé babičce, která pekla to nejlepší vánoční cukroví pod sluncem. Jsem ráda, že nyní jsem jí následovnicí já a moje vánoční cukroví chutná stejně úžasně. Autor: Ivana

Přidal:, 8.10.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoční cukroví, Vánoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Skořicové jednohubky a medvědí tlapky podle receptu od babičky

Suroviny

200 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
250 gmáslo
30 gkakao
100 gmleté ​​lískové ořechy
2 ksžloutky
trochuskořice
trochumletý hřebíček (nemusí být)
100 gmoučkový cukr
trochucitronová kůra

Postup přípravy

  1. Nechat kuličku těsta ve fólii minimálně celou noc v lednici a pak plníme suché formičky, které dáme péct do předem vyhřáté trouby.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut (sledujeme).
  3. Tyto se vždy podaří, pěkně se vyklopí. Recept mám ještě po mé babičce, která formičky v žádném případě nemastila a ani nesypala moukou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky