Skořicové vruty - fotopostup

Vynikající domácí pečivo, které je obalené v skořicovém cukru. Pokud máte rádi sladké pečivo, tak toto zařadíte mezi své oblíbené. Jen tak s máslem a medem, případně suché ke kávičce nebo k šálku čaje. Viz také fotopostup, je to zcela jednoduché a to těsto, s ním je radost pracovat. Autor: Lacusin

Přidal:, 19.9.2017
Kategorie: Moučníky, Pečivo
Skořicové vruty - fotopostup

Suroviny

200 mlmléka
20 gdroždí
90 gkr. cukru
400 ghladké mouky
50 gmásla
30 goleje
2 ksvejce
špetkasoli
Na obalení:
4 ksskořicový cukr
50 gmásla

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme mouku, rozehřáté máslo, olej, vejce a sůl a vypracujeme hladké pružné těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků. Z každého kousku uděláme váleček, v polovině ho přeložíme a stočením dvou konců vytvoříme vrut.
  4. Vruty nandáme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě půl hodiny kynout a pak upečeme při 200 °C.
  5. Upečené vruty ihned potíráme máslem a obalíme ve skořicovém cukru.