NejRecept.cz Dezerty Moučníky Skořicové vruty - fotopostup
Skořicové vruty - fotopostup
Recept Skořicové vruty - fotopostup
Lacusin Lacusin    ·   19.9.2017

Skořicové vruty - fotopostup

Vynikající domácí pečivo, které je obalené v skořicovém cukru. Pokud máte rádi sladké pečivo, tak toto zařadíte mezi své oblíbené. Jen tak s máslem a medem, případně suché ke kávičce nebo k šálku čaje. Viz také fotopostup, je to zcela jednoduché a to těsto, s ním je radost pracovat. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 ml
mléka
20 g
droždí
90 g
kr. cukru
400 g
hladké mouky
50 g
másla
30 g
oleje
2 ks
vejce
špetka
soli

Na obalení:

4 ks
skořicový cukr
50 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme mouku, rozehřáté máslo, olej, vejce a sůl a vypracujeme hladké pružné těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků. Z každého kousku uděláme váleček, v polovině ho přeložíme a stočením dvou konců vytvoříme vrut.
  4. Vruty nandáme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě půl hodiny kynout a pak upečeme při 200 °C.
  5. Upečené vruty ihned potíráme máslem a obalíme ve skořicovém cukru.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Saruman    ·   19.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

Moc super recept doporučuju udělat a pěkně jse mi povedli děkuji.

Mimo    ·   15.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Těsto bylo super, dobře se s ním pracovalo .👍

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář