Skořicoví šneci z kynutého těsta

Recept Skořicoví šneci z kynutého těsta

Přidal: , 26.3.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Pečivo, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Skořicoví šneci z kynutého těsta. Autor: smiley

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.3.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Pečivo, Velikonoce

SUROVINY

Těsto:

500 gpolohrubé mouky
80 gcukru
17 gdroždí
200 mlmléka
4 ksžloutky
špetkasoli
dle chutikůra z citronu
100 ghery
2 bal.vanilkové cukry

Na obalení:

3 lžícecukru krupice
1 lžičkamleté skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do mísy dáme pol. mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr, droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citron. kůru, máslo a vanil. cukry, zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  3. Z vykynutého těsta tvarujeme šneky, které obalujeme v cukru smíchaném se skořicí. Šneky necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme na 180 °C 15 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit