NejRecept.cz Dezerty Moučníky Skořicový trhanec v hranaté formě - luxusní porkm namísto pizzy k večernímu filmu
Skořicový trhanec v hranaté formě - luxusní porkm namísto pizzy k večernímu filmu
Recept Skořicový trhanec v hranaté formě - luxusní porkm namísto pizzy k večernímu filmu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Recept s fotopostupem na opravdu výborný a celkem efektní kynutý skořicový koláč. Dělala jsem ho už vícekrát, určitě není nevyzkoušený. Doporučuji k večernímu filmu. Netřeba ani krájet, pěkně se po upečení odlepuje jeden kousek od druhého. A nezapomeňte pořádně posypat skořicovým cukrem, ať to je za skořicí pořádně cítit. Vyzkoušejte i na slano - s česnekovým máslem a bylinkami je to opravdu nebíčko v tlamičce. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   6.6.2018

Skořicový trhanec v hranaté formě - luxusní porkm namísto pizzy k večernímu filmu

Recept s fotopostupem na opravdu výborný a celkem efektní kynutý skořicový koláč. Dělala jsem ho už vícekrát, určitě není nevyzkoušený. Doporučuji k večernímu filmu. Netřeba ani krájet, pěkně se po upečení odlepuje jeden kousek od druhého. A nezapomeňte pořádně posypat skořicovým cukrem, ať to je za skořicí pořádně cítit. Vyzkoušejte i na slano - s česnekovým máslem a bylinkami je to opravdu nebíčko v tlamičce. Autor: Mineralka

Suroviny
500 g
polohrubé mouky
1 ks
sušené droždí
250 ml
mléka
50 g
másla
2 lžíce
cukru
1/2 lžička
soli
2 ks
vejce
4 ks
skořicový cukr
50 g
máslo (na potření těsta a vymazání formy)
1 ks
žloutek (na potření koláče)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasickým způsobem připravíme kvásek - v troše mléka necháme rozpustit droždí.
  2. V druhé misce smícháme všechny suroviny určené na těsto (kromě skořice, másla na potření, žloutku na potření).
  3. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části. Polovinu těsta rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicový cukrem (stačí když vymícháte skořici s cukrem v poměru jako vám chutná). Těsto podélně rozřízneme na čtyři části a opatrně je naskládáme na sebe, posypanou částí nahoru. Takto navrstvené těsto prořízneme na stejné části, na šířku cca 2/3 výšky hranaté formy.
  5. Formu na biskupský chlebíček vymažeme s máslem, bokem ukládáme nařezané části, tak aby nám zaplnily celou formu. Přikryté necháme ještě cca hodinu kynout. Stejně postupujeme s druhou polovinou těsta.
  6. Před vložením do trouby, povrch koláče potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme při teplotě cca 190 ° C cca 30 minut. Po dvaceti minutách koláč zkontrolujeme, pokud je vrch již dostatečně tmavý, můžeme ho přikrýt pečícím papírem a takto dopéct ještě deset minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář