NejRecept.cz Pomazánky Škvarková pomazánka Škvarková pomazánka trošku pikantní
Škvarková pomazánka trošku pikantní
Recept Škvarková pomazánka trošku pikantní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Škvarili jsme sádlo a už dávno jsme neměli pomazánku ze škvarek. Možná bude ke snídani dnes, zítra nebo i o týden. Možná jsem to trochu přehnala, že o týden. Obvykle i tato dávka vydrží v ledničce pár dní, ale týden to určitě není. Já jsem dělala z dvojité dávky. Je vynikající, darmo naše babičky věděli, co je pro naše chuťové pohárky výborné. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   9.8.2018

Škvarková pomazánka trošku pikantní

Škvarili jsme sádlo a už dávno jsme neměli pomazánku ze škvarek. Možná bude ke snídani dnes, zítra nebo i o týden. Možná jsem to trochu přehnala, že o týden. Obvykle i tato dávka vydrží v ledničce pár dní, ale týden to určitě není. Já jsem dělala z dvojité dávky. Je vynikající, darmo naše babičky věděli, co je pro naše chuťové pohárky výborné. Autor: Milka

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
75 dkg
škvarků
4 ks
natvrdo uvařená vajíčka
1 ks
malé lečo 300 ml
2 lžičky
vegety
2 ks
feferonky
2 ks
kapie lepší je čerstvá, ale může být i zavařená
2 stroužky
česneku
podle potřeby
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Vše spolu rozmixujeme v mixéru najemno, naplníme do lahví a sterilujeme 30 minut od bodu varu. Voda má slabě bublat.
  2. Necháme ve vodě vychladit, vyjmeme a uložíme do chladničky.
  3. Z jedné dávky vyjde 5 sklenic od majonézy.
  4. Případně, pokud víte, že ji sníte, tak sterilizovat ani nemusíte. Takto čerstvá vydrží v chladničce i týden.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář