Škvarková pomazánka trošku pikantní

Škvarili jsme sádlo a už dávno jsme neměli pomazánku ze škvarek. Možná bude ke snídani dnes, zítra nebo i o týden. Možná jsem to trochu přehnala, že o týden. Obvykle i tato dávka vydrží v ledničce pár dní, ale týden to určitě není. Já jsem dělala z dvojité dávky. Je vynikající, darmo naše babičky věděli, co je pro naše chuťové pohárky výborné. Autor: Milka

Přidal:, 9.8.2018
Kategorie: Zavařeniny, Chuťovky, Pomazánky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Škvarková pomazánka trošku pikantní

Suroviny

75 dkgškvarků
4 ksnatvrdo uvařená vajíčka
1 ksmalé lečo 300 ml
2 lžičkyvegety
2 ksfeferonky
2 kskapie lepší je čerstvá, ale může být i zavařená
2 stroužkyčesneku
podle potřebysůl, pepř

Postup přípravy

  1. Vše spolu rozmixujeme v mixéru najemno, naplníme do lahví a sterilujeme 30 minut od bodu varu. Voda má slabě bublat.
  2. Necháme ve vodě vychladit, vyjmeme a uložíme do chladničky.
  3. Z jedné dávky vyjde 5 sklenic od majonézy.
  4. Případně, pokud víte, že ji sníte, tak sterilizovat ani nemusíte. Takto čerstvá vydrží v chladničce i týden.