Škvarkové pagáčiky od Ivky
Slané, chutné a nenáročné na přípravu. Sice nenáročné na přípravu, ale na čas ano. Ale výsledek stojí určitě za to!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Potřebujeme:
1 kghladké mouky speciál
2 dloleje
3 lžícesoli
2 ksžloutky
10 gdroždí sušené
0,5 lvlažné mléko
25 dkgpomleté škvarky
4 ksuvařené očištěné brambory
1 ksvejce na potírání
sádlo na vymazání plechu
- Prosátou mouku zamícháme s droždím. Přidáme sůl, olej, žloutky a vlažné mléko. Uhněteme těsto.
Dáme kynout na teplé místo, tak 45 min. - Vykynuté vyválíme na pomoučené podložce na tloušťku asi tak na 1-1,5 cm. Změklé škvarky natřeme na těsto. Na to nastrouháme uvařené brambory.
- Těsto poskládáme do bochníku a necháme kynout alespoň 40 min zakryté utěrkou.
- Znovu rozválíme a složíme do bochníku a ponecháme kynout půl hodiny. Zas rozválíme asi tak na 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáče.
- Poklademe je na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme nebo posypeme kmínem nebo lněným semínkem, nebo sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 C. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Škvarkové pagáče od Ivky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Grammelpogatschen (Griebengebäck) von Iva an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepertős pogácsa Ivkától.
KOMENTÁŘE K RECEPTU