NejRecept.cz Pečivo Pagáče Škvarkové pagáčiky od Ivky
Škvarkové pagáčiky od Ivky
Recept Škvarkové pagáčiky od Ivky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.4.2015

Škvarkové pagáčiky od Ivky

Slané, chutné a nenáročné na přípravu. Sice nenáročné na přípravu, ale na čas ano. Ale výsledek stojí určitě za to!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

1 kg
hladké mouky speciál
2 dl
oleje
3 lžíce
soli
2 ks
žloutky
10 g
droždí sušené
0,5 l
vlažné mléko
25 dkg
pomleté ​​škvarky
4 ks
uvařené očištěné brambory
1 ks
vejce na potírání
sádlo na vymazání plechu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Prosátou mouku zamícháme s droždím. Přidáme sůl, olej, žloutky a vlažné mléko. Uhněteme těsto.
    Dáme kynout na teplé místo, tak 45 min.
  2. Vykynuté vyválíme na pomoučené podložce na tloušťku asi tak na 1-1,5 cm. Změklé škvarky natřeme na těsto. Na to nastrouháme uvařené brambory.
  3. Těsto poskládáme do bochníku a necháme kynout alespoň 40 min zakryté utěrkou.
  4. Znovu rozválíme a složíme do bochníku a ponecháme kynout půl hodiny. Zas rozválíme asi tak na 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáče.
  5. Poklademe je na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme nebo posypeme kmínem nebo lněným semínkem, nebo sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 C. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář