NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Skvělý a jednoduchý recept na domácí bagety, které jsou krásně nadýchané a křupavé. Ideální pro domácí chlebíčky.
Skvělý a jednoduchý recept na domácí bagety, které jsou krásně nadýchané a křupavé. Ideální pro domácí chlebíčky.
Skvělý a jednoduchý recept na domácí bagety, které jsou krásně nadýchané a křupavé. Ideální pro domácí chlebíčky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tento recept na domácí bagetky je úžasný a jednoduchý, přičemž k jejich přípravě potřebujete pouze čtyři základní suroviny. Výsledkem jsou nadýchané a chrumkavé bagetky, které jsou ideální pro domácí chlebíčky. Jednou vyzkoušený, pravděpodobně již nebudete chtít kupovat bagety v obchodě. Práce s těstem je navíc luxusní zážitek – je hladké, nelepí se, netrhá a je dokonale pružné.

NejLucka NejLucka    ·   30.12.2023

Skvělý a jednoduchý recept na domácí bagety, které jsou krásně nadýchané a křupavé. Ideální pro domácí chlebíčky.

Tento recept na domácí bagetky je úžasný a jednoduchý, přičemž k jejich přípravě potřebujete pouze čtyři základní suroviny. Výsledkem jsou nadýchané a chrumkavé bagetky, které jsou ideální pro domácí chlebíčky. Jednou vyzkoušený, pravděpodobně již nebudete chtít kupovat bagety v obchodě. Práce s těstem je navíc luxusní zážitek – je hladké, nelepí se, netrhá a je dokonale pružné.

60 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
hladká mouka
350 g
teplá voda
30 g
olivový olej
10 g
sušené droždí
8 g
sůl
Postup receptu
Vytisknout
60 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Do mísy dáme mouku, vmícháme sušené droždí, sůl a olivový olej a nakonec přilijeme teplou vodu.
  2. Zpracujeme těsto do hladké a nelepivé konzistence a necháme ho v klidu kynout 60 minut pod bavlněným utěrákem.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na tři stejně velké části. Každou část v rukou zpracujeme do placky a poté ji srolujeme, přičemž použijeme olej, aby se těsto nelepilo (místo mouky na posypání). Spoje pečlivě uzavřeme a položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Po přenesení baget na plech je necháme ještě 30 minut kynout. Pak je vložíme do trouby k pečení. Před samotným pečením povrch baget nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou a lehce je posypeme moukou.
  5. Bagety pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 30 minut, přičemž je důležité sledovat jejich pečení. Po dopečení je necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář