Známý italský chléb focaccia znají mnozí především ve slané verzi. Já jsem ho tentokrát udělala nasladko se skořicí a rozinkami a mohu říct, že se skutečně povedl. Chutná velmi podobně jako skořicové šneky a je dokonalý na snídani i dopolední svačinu. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Známý italský chléb focaccia znají mnozí především ve slané verzi. Já jsem ho tentokrát udělala nasladko se skořicí a rozinkami a mohu říct, že se skutečně povedl. Chutná velmi podobně jako skořicové šneky a je dokonalý na snídani i dopolední svačinu. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Příprava sladké focaccie je rychlá a jednoduchá. Do těsta můžete kromě rozinek přidat i různé jiné druhy sušeného ovoce, čokoládu nebo jakékoli oblíbené suroviny podle své chuti.
Hotovou focacciu nechte vychladnout a před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem. Máte chuť na tradiční slanou focacciu? Vyzkoušejte tento recept na verzi plněnou šunkou a sýrem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě