NejRecept.cz Těsta Kynuté Sladká snídaňová brioška – trojbarevný twister.
Sladká snídaňová brioška – trojbarevný twister.
Recept Sladká snídaňová brioška – trojbarevný twister.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tato snídaňová brioška chutná jako ty z obchodu. Dokonce je ještě lepší. Recept je jednoduchý a zvládnete ho připravit i během hektické soboty či neděle při přípravě oběda. Recept si můžete klidně i upravit a přidat do něj například sušené ovoce nebo hoblinky čokolády.

siky.silvia siky.silvia    ·   27.4.2025

Sladká snídaňová brioška – trojbarevný twister.

Tato snídaňová brioška chutná jako ty z obchodu. Dokonce je ještě lepší. Recept je jednoduchý a zvládnete ho připravit i během hektické soboty či neděle při přípravě oběda. Recept si můžete klidně i upravit a přidat do něj například sušené ovoce nebo hoblinky čokolády.

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
vlažné mléko
40 g
krystalový cukr
21 g
droždí
550 g
polohrubá mouka
1 vanička
tvaroh
1 ks
vejce
60 g
změklé máslo
špetka
sůl

Na 1. tmavou část:

2 lžičky
kakao
1 lžička
med
1 lžička
mléko

Na 2. tmavou část:

2 lžičky
Caro
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Snídaňovou briošku (doma jí říkáme i trojbarevný twister) můžete podávat s čímkoliv. Výborná je sama o sobě, ale ještě lepší je s džemem, máslem nebo domácí Nutellou, kterou si připravíte podle tohoto receptu.

  1. Mléko ohřejeme, přidáme do něj rozdrolené droždí a cukr a počkáme, až nám vznikne kvásek.
  2. Hotový kvásek přidáme k ostatním surovinám, vypracujeme pevné těsto a necháme kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné části. Do jedné vmícháme směs, kterou jsme vytvořili z kakaa, medu a mléka.
  4. Do druhé části přidáme Caro a třetí část necháme bílou. Takto připravená těsta necháme ještě dokynout a poté je vyválíme na stejné obdélníky.
  5. Obdélníky položíme na sebe a srolujeme do rolády. Tu následně umístíme na plech vyložený pečicím papírem, kde ji necháme ještě finálně dokynout.
  6. Před pečením potřeme briošku rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 30 až 45 minut při teplotě 180 °C.

Hotovou briošku nechte vychladnout a poté ji můžete servírovat s přílohou podle své chuti. Chtěli byste si na snídani připravit něco jiného? Vyzkoušejte tyto makovky, které jsou nadýchané a jemné i druhý den.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář