V jednoduchosti je nejen krása, ale i chuť! Vynikající košíčky z listového těsta naplněné mascarpone krémem a na vrchu bohatá šlehačka.
Suroviny
1 bal.listové těsto
200 gmascarpone
1 ksžloutky
30 gkr. cukr
200 mlsmetana ke šlehání
dle chutipomerančová šťáva
na ozdobení kousky pomeranča
Postup přípravy
- Listové těsto na lehce pomoučené pracovní desce rozválíme na tenký plát, který rádýlkem nakrájíme na stejné čtverečky přibližně o rozměru 6x6 cm, ale záleží na tom, jakou formu máte. Klidně můžete použít i klasickou formu na muffiny.
- Pokud máte hranatou formu, naučíme vás grif. Rohy každého čtverce nakrájejte tak, jak vidíte na obrázku. Lépe vám těsto do formy sedne a nebude se ohýbat.
- Formu vymažeme olejem nebo máslem a vložíme těsto.
- Mascarpone utřeme s kr. cukrem, žloutkem a pomerančovou šťávou a naplníme košíčky do 2/3.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Na vrch navrstvíme cukrářským sáček šlehačku a ozdobíme kouskem pomeranče.
Zdroj: Kolaci