Sladké kynuté jahodové knedlíky

Recept Sladké kynuté jahodové knedlíky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Podáváme s rozšlehaným tvarohem s cukrem se skořicí a rozvařenými jahody, nebo se strouhaným tvarohem, přepuštěným máslem a skořicí ...jak kdo má rád.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubé mouky + na poprášení válu
20 gdroždí
1 lžičkakrupicového cukru
250 mlvlažného mléka
1 ksvejce
špetkasoli

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout. T
  2. ěsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu větší jahodu nebo pokrájené a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
  3. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou.
  4. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. 

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit