Sladké kynuté jahodové knedlíky

Podáváme s rozšlehaným tvarohem s cukrem se skořicí a rozvařenými jahody, nebo se strouhaným tvarohem, přepuštěným máslem a skořicí ...jak kdo má rád.

Přidal:, 24.6.2019
Kategorie: Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd, Jahody, Část dne, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Sladké kynuté jahodové knedlíky

Suroviny

500 gpolohrubé mouky + na poprášení válu
20 gdroždí
1 lžičkakrupicového cukru
250 mlvlažného mléka
1 ksvejce
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout. TTip: Jahodový džem bez chemie
  2. ěsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu větší jahodu nebo pokrájené a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
  3. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. 

Zdroj: Vaření a pečení s radostí