NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové
Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové
Recept Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Nejen z tvarohového těsta nebo z dětské krupice jsou knedlíčky fantastické. Já dělávám i klasické kynuté, jsou vynikající a nedělám je nad párou, ale také je házím do vařící vody. Plním je čímkoliv, co mám právě doma k dispozici. Dnes to bylo s jahodami, třešněmi a meruňkami. Ale už jsem plnila i borůvkami, švestkami :)

NejLucka NejLucka    ·   7.10.2018

Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové

Nejen z tvarohového těsta nebo z dětské krupice jsou knedlíčky fantastické. Já dělávám i klasické kynuté, jsou vynikající a nedělám je nad párou, ale také je házím do vařící vody. Plním je čímkoliv, co mám právě doma k dispozici. Dnes to bylo s jahodami, třešněmi a meruňkami. Ale už jsem plnila i borůvkami, švestkami :)

30 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubé mouky + na poprášení válu
20 g
droždí
1 lžička
krupicového cukru
250 ml
vlažného mléka
1 ks
vejce
špetka
soli
ovoce dle chuti
tvaroh, máslo, pudink, skořice - kdo má co rád
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
  1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek.
  2. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
  3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu (vypeckované třešně, meruňky nebo borůvky) a vytvarujte knedlík.
  4. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.
  5. Podáváme s rozšlehaným tvarohem s cukrem a rozvařenými jahody, nebo se strouhaným tvarohem, přepuštěným máslem a skořicí ...jak kdo má rád.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář