Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové

Přidal: NejLucka, 7.10.2018
Kategorie: Kynuté knedlíky, Knedlíky, Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd, Přílohy, Část dne, Podle ovoce, Jahody, Meruňky, Třešně
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nejen z tvarohového těsta nebo z dětské krupice jsou knedlíčky fantastické. Já dělávám i klasické kynuté, jsou vynikající a nedělám je nad párou, ale také je házím do vařící vody. Plním je čímkoliv, co mám právě doma k dispozici. Dnes to bylo s jahodami, třešněmi a meruňkami. Ale už jsem plnila i borůvkami, švestkami :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 7.10.2018
Kategorie: Kynuté knedlíky, Knedlíky, Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd, Přílohy, Část dne, Podle ovoce, Jahody, Meruňky, Třešně
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 gpolohrubé mouky + na poprášení válu
20 gdroždí
1 lžičkakrupicového cukru
250 mlvlažného mléka
1 ksvejce
špetkasoli
ovoce dle chuti
tvaroh, máslo, pudink, skořice - kdo má co rád
- Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek.
- Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
- Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu (vypeckované třešně, meruňky nebo borůvky) a vytvarujte knedlík.
- Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.
- Podáváme s rozšlehaným tvarohem s cukrem a rozvařenými jahody, nebo se strouhaným tvarohem, přepuštěným máslem a skořicí ...jak kdo má rád.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU