Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové

Recept Sladké kynuté knedlíky - jahodové, třešňové a meruňkové
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nejen z tvarohového těsta nebo z dětské krupice jsou knedlíčky fantastické. Já dělávám i klasické kynuté, jsou vynikající a nedělám je nad párou, ale také je házím do vařící vody. Plním je čímkoliv, co mám právě doma k dispozici. Dnes to bylo s jahodami, třešněmi a meruňkami. Ale už jsem plnila i borůvkami, švestkami :)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubé mouky + na poprášení válu
20 gdroždí
1 lžičkakrupicového cukru
250 mlvlažného mléka
1 ksvejce
špetkasoli
ovoce dle chuti
tvaroh, máslo, pudink, skořice - kdo má co rád

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek.
  2. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
  3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu (vypeckované třešně, meruňky nebo borůvky) a vytvarujte knedlík.
  4. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.
  5. Podáváme s rozšlehaným tvarohem s cukrem a rozvařenými jahody, nebo se strouhaným tvarohem, přepuštěným máslem a skořicí ...jak kdo má rád.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit