Sladké plněné rohlíčky
Makové a ořechové rohlíčky z kynutého těsta, posypané moučkovým cukrem jsou jednoznačně klasika. Autor: Simona
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 gpolohrubá mouka
1 kostkakvasnic
2 ksvaječný žloutek
2 lžícemoučkový cukr
250 mlplnotučné mléko
trochuprášek do pečiva
150 mlolej
štipieksůl
1 lžičkakrystalový cukr
2 ksvaječný bílek
- Z droždí, 1 lžičky kr. cukru a teplého mléka si uděláme kvásek. Mouku, žloutky, moučkový cukr, prášek do pečiva, olej a špetku soli si dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu.
- Mezitím si připravíme nádivky. Makovou a ořechovou dělám tak, že umletý mák nebo ořechy posypu moučkovým cukrem podle chuti a zalijeme vařícím mlékem tak, aby mi po zamíchání vznikla hustá masa.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na tenko, nařežeme na 4 díly, na které dáme 1 vrchovatou malou lžičku nádivky a vytvarujeme rohlíčky.
- Dáme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít i papír na pečení). Potřeme rozšlehaným bílkem a necháme ještě 10 minut nakynout. Upečeme při teplotě 180 stupňů asi 15-20 minut do růžova. Upečené posypeme moučkovým cukrem a vanilkou.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od
skvělé pekařky - Simonaszolnoki
KOMENTÁŘE K RECEPTU