Sladké řezy stracciatella

Tímto slavnostním zákusek jsem ukončila prázdniny. Dětem jsem upekla i krtkův dort, ale recept na krtka jsem už přidávala, tak přispěji i na jazyku se rozplývající sladkou dobrotou. Autor: Petra

Přidal:, 28.8.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Sladké řezy stracciatella

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
130 gcukr krupice
5 lžicoleje
160 ghladké mouky
2 lžícekakaa
marmeláda na potření
Krém:
500 mlrostlinné šlehačky (pokud použijeme živočišnou, budeme potřebovat ještě ztužovače do šlehačky)
2 bal.vanilkové cukry
300 gbílého jogurtu
100 gčokolády na vaření

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky rozšleháme metličkou a zašleháme do bílků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Potom přimícháme olej a zlehka vmícháme hladkou mouku promíchanou s kakaem.
  3. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu o velikosti 38x25cm a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 25 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po upečení necháme vychladnout, potřeme marmeládou a na marmeládu rozetřeme jogurtový krém. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
  5. Krém:
    Smetanu s vanilkovými cukry vyšleháme dotuha, potom zašleháme bílé jogurty a nakonec vmícháme čokoládu nastrouhanou nahrubo.Tip: Jahodový džem bez chemie