NejRecept.cz Zavařeniny Okurky Sladkokyselý nálev, který nemá konkurenci. Nakladané okurky zavařuji už jen podle tohoto receptu.
Sladkokyselý nálev, který nemá konkurenci. Nakladané okurky zavařuji už jen podle tohoto receptu.
Sladkokyselý nálev, který nemá konkurenci. Nakladané okurky zavařuji už jen podle tohoto receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Dostali jsme okurky, takže šup-šup do sklenic. Jako vždy jsem si připravila svůj osvědčený nálev, díky kterému nakládačky nejen skvěle chutnají, ale také zůstávají křupavé ještě dlouhé měsíce po sterilizaci. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.8.2024

Sladkokyselý nálev, který nemá konkurenci. Nakladané okurky zavařuji už jen podle tohoto receptu.

Dostali jsme okurky, takže šup-šup do sklenic. Jako vždy jsem si připravila svůj osvědčený nálev, díky kterému nakládačky nejen skvěle chutnají, ale také zůstávají křupavé ještě dlouhé měsíce po sterilizaci. Autor: Alena Borchová

10 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
okurky nakládačky
2 l
voda
1/2 l
ocet
1 šálek
krystalový cukr
1 ks
koření k nakládání okurek (Deko)
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Sterilizované okurky jsou výbornou přílohou k různým masitým i bezmasým jídlům. U nás doma je přidáváme dokonce i do studených salátů. Jejich příprava je rychlá a sklenice vám při správném skladování vydrží i rok.

  1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme krystalový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Když se cukr rozpustí, přidáme koření k nakládání okurek (Deko) a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nálev stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme okurky. Očistíme je a vložíme do sklenic.
  5. Do připravených sklenic nalijeme nálev, uzavřeme je a sterilizujeme 15 minut při teplotě 80 °C.
  6. Nálev by měl vystačit na deset 7 dcl sklenic. Já jsem měla okurek více, takže jsem musela dávku zdvojnásobit.
Komentáře k receptu
liduna    ·   22.8.2024   ·   Odpovědět   ·  

Bez soli?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář