NejRecept.cz Dezerty Koláče Připravte si podle mého receptu oblíbenou dětskou pochoutku brumík na plechu. Rozdíl v chuti nepoznáte.
Připravte si podle mého receptu oblíbenou dětskou pochoutku brumík na plechu. Rozdíl v chuti nepoznáte.
Připravte si podle mého receptu oblíbenou dětskou pochoutku brumík na plechu. Rozdíl v chuti nepoznáte.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Brumík je sladkost, kterou koupíte v téměř každém obchodě. Díky skvělé chuti a měkkému těstu ji miluje mnoho dětí. Pokud brumíka pravidelně kupujete vašim ratolestem, můžete ho zkusit připravit i doma. Na tuto sladkou dobrotu vám postačí plech, vařečka a chutná čokoládová náplň. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   18.10.2024

Připravte si podle mého receptu oblíbenou dětskou pochoutku brumík na plechu. Rozdíl v chuti nepoznáte.

Brumík je sladkost, kterou koupíte v téměř každém obchodě. Díky skvělé chuti a měkkému těstu ji miluje mnoho dětí. Pokud brumíka pravidelně kupujete vašim ratolestem, můžete ho zkusit připravit i doma. Na tuto sladkou dobrotu vám postačí plech, vařečka a chutná čokoládová náplň. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
150 g
krupicový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
300 ml
mléko
200 ml
olej
podle chuti
citrónová kůra
300 g
polohrubá mouka

Dále:

500 ml
smetana ke šlehání
100 g
hořká čokoláda
100 g
mléčná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Domácí brumík je lahodný dezert, který si vychutnají děti i dospělí. Jednoduchou přípravou a nadýchaným těstem lehce připomíná bublaninu. Do těsta však nejde žádné čerstvé ani mražené ovoce. Koláč místo něj ozvláštňuje sladká čokoládová poleva.

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny. Poté přidáme vanilku, olej, mléko a citrónovou kůru dle chuti. Následně přisypeme polovinu polohrubé mouky, prášek do pečiva a druhou polovinu mouky.
  2. Připravíme si plech 30 x 20 cm, vyložíme ho papírem a vylijeme na něj těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto pečeme asi 25 minut – kontrolujeme. Po upečení na povrchu těsta uděláme druhou stranou vařečky dírky.
  3. Smetanu ohřejeme až k bodu varu a přidáme k ní na kousky nalámanou hořkou i mléčnou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme a polijeme povrch těsta. Necháme dobře vychladit a ztuhnout.

Vychlazený koláč nakrájíme na čtverce a podáváme. Výborný je k snídani nebo jako sladká tečka za vydatným obědem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář