Sladký dezert pro mlsouny
Všechny super suroviny v jednom poháru. Salko, smetana, tmavá kvalitní čokoláda, ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
15 gželatina
150 mlmléko
4 lžícesalko
250 mlsmetana ke šlehání
100 gtmavá kvalitní čokoláda
- Želatinu připravíme v misce s mlékem a smetanou - necháme nabobtnat 10 minut a následně ohřejeme (dáváme pozor, aby nám hmota nezačala vřít) a odstavíme když se želatina rozpustila.
- Hmotu rozdělíme na 2 části - jedna větší, druhá menší.
- Do menší části přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Do větší části přidáme kondenzované mléko (salko) a promícháme.
- Bílou hmotu nalijeme do sklenic, jemně je nakloníme a odložíme do chladničky ztuhnout (cca 15 minut). Následně opatrně nalijeme čokoládovou hmotu a znovu odložíme do chladničky ztuhnout.
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU