NejRecept.cz Dezerty Moučníky Sladký koláč od Mozarta
Sladký koláč od Mozarta
Recept Sladký koláč od Mozarta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Ten, kdo má rád ořechy si určitě pochutná na tomto skvělém zákusku. Mléčná nádivka s vanilkovou příchutí. Vrch posypaný mletými vlašskými ořechy, no prostě lahůdka. A přitom tak jednoduchý na přípravu, že ho zvládne podle mě každý. Byl hotový za půl hodinku, pokud nepočítám pečení :) A z plechu zmizel ještě dřív, nestihl mi ani krém pořádně zatuhnout. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   4.2.2015

Sladký koláč od Mozarta

Ten, kdo má rád ořechy si určitě pochutná na tomto skvělém zákusku. Mléčná nádivka s vanilkovou příchutí. Vrch posypaný mletými vlašskými ořechy, no prostě lahůdka. A přitom tak jednoduchý na přípravu, že ho zvládne podle mě každý. Byl hotový za půl hodinku, pokud nepočítám pečení :) A z plechu zmizel ještě dřív, nestihl mi ani krém pořádně zatuhnout. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
150 g
kr. cukr
160 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
200 ml
olej
150 g
mleté vlašské ořechy

Krém:

500 ml
mléka
200 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
2 lžíce
kukuřičný škrob
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i mleté vlašské ořechy.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Když vidíme, že těsto začíná stoupat, teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme cca 25 minut.
  3. Upečené a vychladlé těsto si rozřízneme na polovinu.
  4. Připravíme si krém. Do mléka si přidáme cukr a dáme na oheň. Následně přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme i kukuřičný škrob a vaříme do zhoustnutí.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý krém. Vymixujeme na krémovou hmotu.
  6. Začneme vrstvit. Na jeden plát těsta si navrstvíme polovinu nádivky a položíme druhý plát těsta. Navrstvíme zbývající krém a vrch ozdobíme mletými vlašskými ořechy. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář