Sladký koláč od Mozarta
Ten, kdo má rád ořechy si určitě pochutná na tomto skvělém zákusku. Mléčná nádivka s vanilkovou příchutí. Vrch posypaný mletými vlašskými ořechy, no prostě lahůdka. A přitom tak jednoduchý na přípravu, že ho zvládne podle mě každý. Byl hotový za půl hodinku, pokud nepočítám pečení :) A z plechu zmizel ještě dřív, nestihl mi ani krém pořádně zatuhnout. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
150 gkr. cukr
160 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
200 mlolej
150 gmleté vlašské ořechy
Krém:
500 mlmléka
200 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
2 lžícekukuřičný škrob
250 gmáslo
- Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i mleté vlašské ořechy.
- Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Když vidíme, že těsto začíná stoupat, teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme cca 25 minut.
- Upečené a vychladlé těsto si rozřízneme na polovinu.
- Připravíme si krém. Do mléka si přidáme cukr a dáme na oheň. Následně přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme i kukuřičný škrob a vaříme do zhoustnutí.
- Máslo si vymícháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý krém. Vymixujeme na krémovou hmotu.
- Začneme vrstvit. Na jeden plát těsta si navrstvíme polovinu nádivky a položíme druhý plát těsta. Navrstvíme zbývající krém a vrch ozdobíme mletými vlašskými ořechy. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sladký koláč od Mozarta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Słodkie ciasto Mozart.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Süßer Kuchen von Mozart an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes Mozart szelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU