Ze všech surovin na přípravu nádivky vymícháme jednotnou hmotu, kterou odložíme do lednice.
Na přípravu každého těsta dbáme na to, abychom všechny suroviny byly pokojové teploty.
Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhé pěny se špetkou soli. V druhé misce utřeme žloutky, přidáme nasekaný špenát (ajvar/jemný tvaroh + kari), zakysanou smetanu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vařečkou přimícháme vyšlehané bílky.
Připravíme si plech na pečení o velikosti 28 x 38 cm, vyložíme ho pečícím papírem a střídavě navrstvíme těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a pak ho překrojíme na 3 části.
Pláty naplníme připravenou nádivkou a jemně zatížíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce odstát minimálně hodinu. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.