Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,

Recept Slaná chuťovka - ,,Ruský salát,,

Přidal: , 31.8.2015

Kategorie: Dorty, Slané dorty, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Slaný dort z chutných surovin. Z uvedených surovin připravíte slaný dort pro 8 osob.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.8.2015

Kategorie: Dorty, Slané dorty, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Nádivka:

250 gsmetanový sýr
3 lžícezakysaná smetana
2 lžícemajonéza
1 lžičkadijonská hořčice
3 ksjarní cibule
3 lžícena kostičky nakrájená červená paprika
250 gna nudličky nakrájené kuřecí maso
5 ksnasekané zavařené okurky
1 ksmrkev - nastrouhaná
100 gvařený hrách
3 ksvejce natvrdo
3 lžícenasekaná pažitka
1 stroužekčesnek

Zelené těsto:

2 ksvejce
2 lžíceolej
1 lžícezakysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
2 lžícenasekaný špenát

Červené těsto:

2 ksvejce
2 lžíceolej
1 lžícezakysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
2 lžíceajvar pomazánka

Žluté těsto:

2 ksvejce
2 lžíceolej
1 lžícezakysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
2 lžícejemný tvaroh
špetkakari koření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin na přípravu nádivky vymícháme jednotnou hmotu, kterou odložíme do lednice.
  2. Na přípravu každého těsta dbáme na to, abychom všechny suroviny byly pokojové teploty.
  3. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhé pěny se špetkou soli. V druhé misce utřeme žloutky, přidáme nasekaný špenát (ajvar/jemný tvaroh + kari), zakysanou smetanu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vařečkou přimícháme vyšlehané bílky.
  4. Připravíme si plech na pečení o velikosti 28 x 38 cm, vyložíme ho pečícím papírem a střídavě navrstvíme těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a pak ho překrojíme na 3 části.
  5. Pláty naplníme připravenou nádivkou a jemně zatížíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce odstát minimálně hodinu. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit