Slaná špenátová roláda se sýrem

Recept Slaná špenátová roláda se sýrem

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pro milovníky špenátu a mozzarely. Výborná roláda, zapečená v troubě. Dobrou chuť!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

150 gšpenát
5 ksvejce
5 lžicolej
5 lžicmléko
100 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
1/4 lžičkypepř
200 gmozzarela

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Špenát umyjeme ve studené vodě a osušíme ho.
  2. Bílku a žloutku oddělíme. K žloutkům přidáme olej, mléko, osolíme a opepříme ho podle chuti - dobře promícháme. Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva přes síto a přidáme je k žloutkům.
  3. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhé pěny. Pěnu jemně vmícháme k žloutkové hmotě. Do takto připraveného těsta přimícháme osušený špenát a spojíme. Připravené těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Velikost plechu: 25 x 30 cm.
  4. Mozzarelu nastrouháme na hrubém struhadle. Když je těsto upečené, vyjmeme ho a ihned ho posypeme strouhaným sýrem. Opatrně zroluejeme a zabalíme do utěrky. Necháme vychladnout.
  5. Vychladnou roládu krájíme ostrým nožem a podáváme jako přílohu k masu nebo jen tak jako chuťovku. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit