NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Slané buchty zelníky plněné dušeným zelím
Slané buchty zelníky plněné dušeným zelím
Recept Slané buchty zelníky plněné dušeným zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: IvanK

Ve slovenštině kapustníky, kapušníky, v češtině zelníky - slané buchty plněné dušeným zelím ... Autor: IvanK

IvanK    ·   19.11.2015

Slané buchty zelníky plněné dušeným zelím

Ve slovenštině kapustníky, kapušníky, v češtině zelníky - slané buchty plněné dušeným zelím ... Autor: IvanK

Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
polohrubá mouka
3 ks
vejce
2 dl
olej
4 dl
mléko
1/2 lžičky
sůl
1/2 kostky
droždí
2 ks
červená cibule
1/2 kg
kysané zelí
1/2 lžičky
pepř
1 lžička
vegeta
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vypracujeme těsto ze 600 g polohrubé mouky, 3 žloutků, 2 deci oleje, 4 deci vlažného mléka, půl lžičky soli, rozdrobíme půl kostky droždí (nebo půl balíčku sušeného). Pokud je příliš husté, přidáme mléko.
  2. Těsto odložíme vykynout na hodinku do tepla a mezitím si připravíme nádivku - na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme na jemno nakrájené zelí, pepř, lžičku vegety a dusíme půl hodinu.
  3. Z těsta vytvoříme buchtičky, které naplníme zelím a pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu 20 minut při 180 stupních.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář