Slané koláčky plněné cibulí a slaninou a sypané sýrem

Fantastické bochánky, které jsem dělala na svačinu a nějaké kousky zůstaly i na večeři a snídani. S těstem se pracuje skvěle, je pružné a dají se tvarovat různé tvary. Toto těsto používám i na jiné pečivo, ale obvykle z něj připravuji tyto plněné koláčky. Plníme různě, s cibulí a slaninou, se zelím nebo i se slaným tvarohem. Můžete naplnit i nasladko, jak chcete, ale do těsta tehdy třeba přidat více cukru, aby nebylo až tak slané. Autor: Lacusin

Přidal:, 23.3.2017
Kategorie: Pečivo, Chuťovky, Silvestr a Nový rok
Slané koláčky plněné cibulí a slaninou a sypané sýrem

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
2 ksvejce
1,5 dloleje
1/2 kostkydroždí
1 lžičkacukru
250 mlvlažného mléka
špetkasoli
Náplň:
3 kscibule
200 gslaniny
Navrch:
200 gsladké nebo kysané smetany
150 gstrouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Těsto zpracujeme v pekárně - nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak všechny sypké. (Pokud těsto zpracujeme v ruce, nejprve si uděláme kvásek z mléka, droždí a cukru a poté přidáme ostatní suroviny. Vymícháme na hladké těsto.)
  2. Připravíme si náplň. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout.
  3. Vykynuté těsto si rozdělíme na 18 kousků. Každý naplníme směsí cibule a slaniny a uděláme malé bochánky. Ty přendáme na plech a uprostřed zploštíme do tvaru koláčku.
  4. Důlek naplníme smetanou a posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C dozlatova.