Slané preclíky

Slané preclíky bez kynutí od Jaroslavy.

Přidal:, 30.6.2016
Kategorie: Moučníky, Chuťovky
Recept Slané preclíky

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
250 gmásla
1 lžičkucukru
1 ksdroždí
200 mlmléko
špetkasůl
Na sypání:
kmín
hrubozrná sůl
bylinky
Na potření:
1-2 ksvajíčka

Postup přípravy

  1. Mléko trošku zahřejeme, přidáme cukr, droždie. Kvásek odložíme na teplé místo.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Do misky si dáme mouku, máslo, sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto už nedáváme kynout.
  3. Rozkrájíme ho na stejné díly, z každého vyválíme tenké válečky a vytvarujeme z něj preclík.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Preclíky pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme (mákem, solí ....)
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova (180 st.)Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.