Slané rolády

Roláda je klasickým sladkým dezertem, který se připravuje velmi jednoduše. Ale co tak si připravit slanou roládu? Vyzkoušejte, hotová mňamka!

Přidal:, 21.2.2015
Kategorie: Rolády, Slané rolády, Sladké rolády, Dezerty, Chuťovky
Recept Slané rolády

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlmléka
9 lžicpolohrubá mouka
7 ksvejce
300 gfeta sýr
100 gsezam
100 garašídy
4 lžícezakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Do hluboké misky si nasypeme mouku, přidáme mléko a zpracujeme těsto. Následně přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Důkladně spojíme a takto připravené těsto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), který jsme si vyložili papírem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Dáme péct při teplotě 170 stupňů po dobu cca 15 minut.
  3. Upečené těsto si přeložíme spolu s papírem na vlhkou utěrku a srolujeme. Necháme vychladnout. Z chladného těsta stáhneme papír.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Na pánvi si opražíme sezam a těsně ke konci přidáme nasekané arašídy.
  5. V malé misce si smícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným feta sýrem a takto připravenou sýrovou nádivku si navrstvíme na upečené těsto.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Posypeme sezamovými semínky s ořechy a srolujeme. Stlačíme, abychom vytlačili vzduch a umístíme na pár hodin do chladničky. Nakrájíme na plátky a podáváme. Dobrou chuť!

* Tip: Nádivku si můžeme připravit různou - například na nudličky nakrájená šunka nebo spařený špenát, případně nádivka z kukuřice nebo klobásky.

Zdroj: Coolinarika