NejRecept.cz Sváteční pečení Silvestr a Nový rok Slaninové párty tyčinky z kynutého těsta
Slaninové párty tyčinky z kynutého těsta
Recept Slaninové párty tyčinky z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Párty tyčinky s chutí slaniny. Vynikající nadýchané kynuté těsto, jemné jako pavučinka a zároveň po upečení je velmi křupavé. Slanina tomu dodá opravdu specifickou chuť, klidně jí můžete přidat více, já jsem se trochu bála, aby jí nebylo příliš. Příště však přidám mnohem více. Sice se to bude těžší rolovat, ale chutnější to bude 100 procentně. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   25.8.2015

Slaninové párty tyčinky z kynutého těsta

Párty tyčinky s chutí slaniny. Vynikající nadýchané kynuté těsto, jemné jako pavučinka a zároveň po upečení je velmi křupavé. Slanina tomu dodá opravdu specifickou chuť, klidně jí můžete přidat více, já jsem se trochu bála, aby jí nebylo příliš. Příště však přidám mnohem více. Sice se to bude těžší rolovat, ale chutnější to bude 100 procentně. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

2 šálky
hladká mouka
2/3 šálku
teplá voda
1 lžička
sušené droždí
1/2 lžičky
sůl
1 lžíce
cukr
200 g
uzená slanina
sezamová semínka
tvrdý sýr
červená mletá paprika
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si suroviny. Slaninu nakrájíme na nudličky a na rozpálené pánvi osmažíme. Osmaženou necháme vychladnout.
  2. Do teplé vody přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Když je cukr rozpuštěný, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku, sůl smícháme v misce, přidáme kvásek, slaninu (i s výpekem) a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme do kruhu, posypeme strouhaným sýrem a přendáme z každé strany do menšího obdélníku. Znovu rozválíme a nakrájíme na proužky. Každý pásek stočíme do tyčinky a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení. Jemně posypeme červenou mletou paprikou a sezamem (nemusíme).
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář