Slaný italský koláč - Stromboli

Recept Slaný italský koláč - Stromboli

Přidal: , 29.5.2015

Kategorie: Oběd, Koláče, cukroví, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vyzkoušejte tento recept na chutný italský koláč.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.5.2015

Kategorie: Oběd, Koláče, cukroví, Chuťovky

SUROVINY

Těsto

1 balenípizza těsta nebo listové těsto

Náplň

8-10 plátkůšunky
8-10 plátkůsalámu
1-2feferonky
4-6 kouskůtvrdého sýra
4-6 kouskůmozzarelly
8-10 lístkůbazalky
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkaoregana

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Výtečný koláč pojmenovaný po italském sopečném ostrově Stromboli v blízkosti Sicílie. Je velmi chutný a lahodný. Hravě nahradí večeři nebo oběd.
  2. Těsto vyválíme na obdélnik. Do středu střídavě ukladáme plátky šunky a salámu.Přidáme feferonky podle chuti.
  3. Naukladáme tvrdý sýr, lístky bazalky, mozzarellu a navrch lístky bazalky.
  4. Ostrým nožem uděláme zářezy na obou stranách obdélníku. Plátečky těsta ukladáme do copánku na vrch koláče.  Konce důkladně srolujeme směrem dolů.
  5. Pokapeme olivovým olejem a posypeme oregánem.
    Pečeme zhruba 15 minut na teplotě 200 stupňů.
  6. Je skvělý teplý i studený. Dobrou chuť!

Zdroj: VK

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit