Slaný italský koláč - Stromboli

Vyzkoušejte tento recept na chutný italský koláč.

Přidal:, 29.5.2015
Kategorie: Oběd, Koláče, cukroví, Chuťovky
Recept Slaný italský koláč - Stromboli

Suroviny

Těsto
1 balenípizza těsta nebo listové těsto
Náplň
8-10 plátkůšunky
8-10 plátkůsalámu
1-2feferonky
4-6 kouskůtvrdého sýra
4-6 kouskůmozzarelly
8-10 lístkůbazalky
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkaoregana

Postup přípravy

  1. Výtečný koláč pojmenovaný po italském sopečném ostrově Stromboli v blízkosti Sicílie. Je velmi chutný a lahodný. Hravě nahradí večeři nebo oběd.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Těsto vyválíme na obdélnik. Do středu střídavě ukladáme plátky šunky a salámu.Přidáme feferonky podle chuti.
  3. Naukladáme tvrdý sýr, lístky bazalky, mozzarellu a navrch lístky bazalky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Ostrým nožem uděláme zářezy na obou stranách obdélníku. Plátečky těsta ukladáme do copánku na vrch koláče.  Konce důkladně srolujeme směrem dolů.
  5. Pokapeme olivovým olejem a posypeme oregánem.
    Pečeme zhruba 15 minut na teplotě 200 stupňů. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Je skvělý teplý i studený. Dobrou chuť!

Zdroj: VK