Slaný koláč se zeleninovo-sýrovou náplní

Recept Slaný koláč se zeleninovo-sýrovou náplní

Přidal: , 14.8.2017

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Již delší dobu jsem měla chuť na nějaký slaný koláč. Nedávno jsem viděla na internetu cuketový slaný koláč, který každý chválil. Já jsem už všechny cukety spotřebovala, dělala jsem cuketové placičky, cuketovou polévku a také cuketovou pizzu. Jelikož cukety nebylo, zaměnila jsem ji za mrkev a kukuřici. Musím říci, že můj experiment byl opravdu vydařený a určitě jsem ho nedělala naposled. Autor: LuckaZubata

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.8.2017

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Těsto:

250 ghladké mouky
2 ksvejce
60 gmásla
3 dlvody
špetkasoli
půl lžičkyprášku do pečiva

Náplň:

mrkev
cibule
vanička tvarohu
kukuřice
sůl
provensálské bylinky
indické koření Garam Masala
vejce
eidam

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vyšleháme si vejce se solí, přidáme změklé máslo a postupně přiléváme vodu. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Mrkev a cibuli si nakrájíme na menší kousky a osmahneme si je na olivovém oleji na pánvi. Osolíme a dokořeníme indickým kořením Garam Masala.
  3. V mísi si vyšleháme vejce s tvarohem, přidáme nastrouhaný Eidam a kukuřici- množství dle naší chuti. Nakonec přidáme mrkev s cibulí.
  4. Dosolíme a přidáme provensálské bylinky.
  5. Směs nalijeme na těsto, rozprostřeme, avšak necháme po obvodu okraje těsta.
  6. Pečeme při 180 stupních asi 60 minut do zezlátnutí těsta.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit