NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninkou
Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninkou
Recept Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Super inspirace na zítřejší oběd. Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninou. Hledala jsem inspirace po internetu, co bych mohla uvařit k obědu a nakonec jsem zkombinovala tři recepty - vařený květák, karbanátky pečené v troubě a pečené brambory. Vyšlo z toho docela chutné jídlo, takže jsem ho určitě nedělala naposled. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   21.7.2015

Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninkou

Super inspirace na zítřejší oběd. Slaný květákový dort s mletým masem, sýrem a slaninou. Hledala jsem inspirace po internetu, co bych mohla uvařit k obědu a nakonec jsem zkombinovala tři recepty - vařený květák, karbanátky pečené v troubě a pečené brambory. Vyšlo z toho docela chutné jídlo, takže jsem ho určitě nedělala naposled. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
květák
2 kostky
bujón
500 g
mleté hovězí maso
1 plátek
starší chléb
100 ml
mléko
1 ks
vejce
1 ks
cibule
4 stroužky
česnek
200 g
plátkový sýr
200 g
slanina
sůl
pepř
muškátový oříšek
olej
brambory jako příloha
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celou hlávku květáku omyjeme a vložíme do vroucí vody, ve které jsme rozvařili 2 kostky bujónu. Vaříme do měkka. Uvařený květák vyjmeme a utěrkou osušíme. Necháme vychladnout.
  2. Připravíme si plech na pečení, který namažeme olejem a poklademe plátky slaniny do tvaru kruhu. Do středu položíme celý květák.
  3. Mleté maso v misce smícháme s vajíčkem, na drobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a chlebem, který jsme předem namočili do mléka. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme špetku muškátového oříšku a promícháme.
  4. Masovou hmotu navrstvíme na květák a pěkně uhladíme. Poklademe plátkový sýr a slaninou zabalíme celý povrch.
  5. Brambory nakrájíme na plátky a poklademe je na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 45 - 50 minut zakryté alobalem. Pak alobal odstraníme a teplotu zvýšíme, abychom dostali křupavou krustu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář