NejRecept.cz Část dne Oběd Slaný ricottový koláč
Slaný ricottový koláč
Recept Slaný ricottový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Ricottový koláč. Autor: sonizna

sonizna    ·   22.10.2015

Slaný ricottový koláč

Ricottový koláč. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
ricotta
55 g
cukr krysta
1 lžička
kypřící prášek do pečiva
220 g
hladká mouka
3 ks
vejce
60 ml
mléko polotučné
100 g
mozzarella
100 g
plísňový sýr
200 g
parmská šunka
100 g
máslo
1 špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smícháme máslo nakrájené na kostičky (nikoli změklé), mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme směs podobnou drobence.
  2. Poté přimícháme mléko, cukr, jeden žloutek a vypracujeme hladké, ale tuhé těsto. Pokud je příliš lepivé (nešlo by nám rozválet), tak přidáme mouku. Dáme odpočívat do lednice.
  3. V jiné misce smícháme ricotta, dvě vejce a zbylý bílek, nastrouhanou mozzarelu a nastrouhaný plísňový sýr a nakrájenou parmskou šunku.
  4. Z těsta oddělíme jednu třetinu. Zbylé dvě třetiny vyválíme a vyložíme jimi koláčovou formu. Okraje těsta budou tvořit i okraje koláče.
  5. Nyní nalijeme ricottovou směs.
  6. Rozválíme zbylou třetinu těsta a dáme ji nahoru na koláč. Přimáčkneme k sobě okraje těsta.
  7. Pečeme 20 minut na 200 °C a poté 20 minut na 180 °C.
  8. Až koláč trochu vychladne, můžeme krájet.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář