Slaný ricottový koláč

Recept Slaný ricottový koláč

Přidal: , 22.10.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ricottový koláč. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.10.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gricotta
55 gcukr krysta
1 lžičkakypřící prášek do pečiva
220 ghladká mouka
3 ksvejce
60 mlmléko polotučné
100 gmozzarella
100 gplísňový sýr
200 gparmská šunka
100 gmáslo
1 špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smícháme máslo nakrájené na kostičky (nikoli změklé), mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme směs podobnou drobence.
  2. Poté přimícháme mléko, cukr, jeden žloutek a vypracujeme hladké, ale tuhé těsto. Pokud je příliš lepivé (nešlo by nám rozválet), tak přidáme mouku. Dáme odpočívat do lednice.
  3. V jiné misce smícháme ricotta, dvě vejce a zbylý bílek, nastrouhanou mozzarelu a nastrouhaný plísňový sýr a nakrájenou parmskou šunku.
  4. Z těsta oddělíme jednu třetinu. Zbylé dvě třetiny vyválíme a vyložíme jimi koláčovou formu. Okraje těsta budou tvořit i okraje koláče.
  5. Nyní nalijeme ricottovou směs.
  6. Rozválíme zbylou třetinu těsta a dáme ji nahoru na koláč. Přimáčkneme k sobě okraje těsta.
  7. Pečeme 20 minut na 200 °C a poté 20 minut na 180 °C.
  8. Až koláč trochu vychladne, můžeme krájet.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit