Slaný závin

Doma mi řekli, že by snědli něco chutné, slané a hlavně by to jedli hned. Tak jsem otevřela mrazničku, ledničku a udělala průzkum. V mrazničce jsem našla listové těsto, v chladničce šunku, sýr, papriku, tak jsem připravila slaný závin. Bohužel neměla jsem kečup nebo parajkové pyré na potření, ale i tak to chutnalo fajn.

Přidal:, 16.9.2016
Kategorie: Chuťovky, Dezerty, Štrůdly a záviny
Recept Slaný závin

Suroviny

1 bal.listové těsto
20-25 dkgšunky
20 dkgeidamu
půlčervené papriky
dle chutisezamová semínka

Postup přípravy

  1. Těsto si rozdělíme na 2 díly.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Každý díl vyválíme na pomoučněném vále na plát, zhruba polovinu dílu poklademe šunkou, na to sýr a nudličky papriky.
  3. Zamotáme jako závin a dáme na vymazaný plech.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Potom si namočíme ruce vodou a potřeme tak každý závin (místo omastku), posypeme sezamovými semínky.
  5. Dáme péct na 180 °C.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP