Slavnostní BOLERO řezy

Tvarohovo-višňová lahůdka. Hotová mňamka!

Přidal:, 31.10.2014
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Višně, Podle ovoce
Recept Slavnostní BOLERO řezy
12807
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžicmoučkový cukr
6 lžicolej
6 lžicteplá voda
6 lžicpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
Tvarohová náplň:
500 gjemný tvaroh
3 lžícemoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
Višňová náplň:
3 lžícekukuřičný škrob
3 lžícekr. cukr
višňový kompot
Pařížský krém:
200 mlsmetana ke šlehání
200 gtmavá čokoláda
200 gmoučkový cukr
150 gmáslo

Postup přípravy

  1. Vajíčka si spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a spojíme. Takto připravenou hmotu si vylijeme na vyšší plech, který jsme vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů půl hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
    Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem mixérem.
  3. Připravíme si višňovou nádivku. Do hrnce si dáme celé višně, přidáme cukr a zalijeme to višňovou šťávou, do které jsme přidali škrob. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
    Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Smetanu dáme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Když máme rozpuštěnou čokoládu, necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme čokoládovou hmotu.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Na korpus natřeme tvarohovou náplň, natřeme višňovou náplň a nakonec navrstvíme pařížský krém a pěkně uhladíme. Dáme do chladničky ztuhnout. Povrch ozdobíme podle sebe, strouhanou čokoládou, šlehačkou nebo čokoládovou polevou. Dobrou chuť!
12807
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze