NejRecept.cz Dezerty Moučníky Slavnostní BOLERO řezy
Slavnostní BOLERO řezy
Recept Slavnostní BOLERO řezy
Foto: NejLucka

Tvarohovo-višňová lahůdka. Hotová mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   31.10.2014

Slavnostní BOLERO řezy

Tvarohovo-višňová lahůdka. Hotová mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 lžic
moučkový cukr
6 lžic
olej
6 lžic
teplá voda
6 lžic
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao

Tvarohová náplň:

500 g
jemný tvaroh
3 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Višňová náplň:

3 lžíce
kukuřičný škrob
3 lžíce
kr. cukr
višňový kompot

Pařížský krém:

200 ml
smetana ke šlehání
200 g
tmavá čokoláda
200 g
moučkový cukr
150 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka si spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a spojíme. Takto připravenou hmotu si vylijeme na vyšší plech, který jsme vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů půl hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
  2. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem mixérem.
  3. Připravíme si višňovou nádivku. Do hrnce si dáme celé višně, přidáme cukr a zalijeme to višňovou šťávou, do které jsme přidali škrob. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
  4. Smetanu dáme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Když máme rozpuštěnou čokoládu, necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme čokoládovou hmotu.
  6. Na korpus natřeme tvarohovou náplň, natřeme višňovou náplň a nakonec navrstvíme pařížský krém a pěkně uhladíme. Dáme do chladničky ztuhnout. Povrch ozdobíme podle sebe, strouhanou čokoládou, šlehačkou nebo čokoládovou polevou. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář