NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Slavnostní chlebíčky z trouby. Vyzkoušejte toto pohoštění, které jsem vyzkoušela namísto klasických chlebíčků a mělo to velký úspěch.
Slavnostní chlebíčky z trouby. Vyzkoušejte toto pohoštění, které jsem vyzkoušela namísto klasických chlebíčků a mělo to velký úspěch.
Recept Slavnostní chlebíčky z trouby. Vyzkoušejte toto pohoštění, které jsem vyzkoušela namísto klasických chlebíčků a mělo to velký úspěch.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tento recept nabízí jednoduchý a chutný způsob, jak připravit domácí náhradu za tradiční obložené chlebíčky. Pomocí základních surovin jako jsou vejce, mouka, zakysaná smetana, slanina a paprika vytvoříte lahodný předkrm pro návštěvy. Recept doporučuje přidání osmažené cibulky pro lepší vůni a chuť. Celý postup je rychlý a nenáročný, výsledkem jsou chutné jednohubky, které zaujmou na každé oslavě nebo setkání.

NejLucka NejLucka    ·   30.12.2023

Slavnostní chlebíčky z trouby. Vyzkoušejte toto pohoštění, které jsem vyzkoušela namísto klasických chlebíčků a mělo to velký úspěch.

Tento recept nabízí jednoduchý a chutný způsob, jak připravit domácí náhradu za tradiční obložené chlebíčky. Pomocí základních surovin jako jsou vejce, mouka, zakysaná smetana, slanina a paprika vytvoříte lahodný předkrm pro návštěvy. Recept doporučuje přidání osmažené cibulky pro lepší vůni a chuť. Celý postup je rychlý a nenáročný, výsledkem jsou chutné jednohubky, které zaujmou na každé oslavě nebo setkání.

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
5 lžíc
hladká mouka
5 lžíc
zakysaná smetana
300 g
slanina
2 ks
paprika
podle potřeby
sůl, pepř
podle potřeby
mletá červená paprika
podle potřeby
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Smícháme mouku, přidáme vajíčka a zakysanou smetanu. Směs důkladně prošleháme metličkou, přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a papriku. Pro chuť osolíme, opepříme a přidáme mletou červenou papriku. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  2. Dobrým tipem je přidat do těsta osmaženou cibulku na másle nebo stroužek česneku pro lepší chuť. Tento krok je vhodný vyzkoušet pro zvýraznění chuti předkrmu.
  3. Hotové těsto vložíme do obdélníkové formy, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali moukou. Těsto pak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu přibližně 40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty