NejRecept.cz Koláče, cukroví Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem
Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem
Recept Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vynikající křehké řezy, které vypadají skvostně. Hnědo bílá piškota a žloutkový krém. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   17.8.2015

Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem

Vynikající křehké řezy, které vypadají skvostně. Hnědo bílá piškota a žloutkový krém. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Bílé těsto:

6 ks
bílky
200 g
kr. cukr
50 g
hladká mouka
150 g
kukuřičný škrob
1 lžíce
ocet
1/2 bal.
prášek do pečiva

Tmavé těsto:

6 ks
vejce
150 g
kr. cukr
150 g
polohrubá mouka
2 lžíce
kakao
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

700 ml
mléko
200 g
kr. cukr
6 ks
žloutku
7 lžic
hladká mouka
2 bal.
vanilkový cukr
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílé těsto:
    Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme za stálého šlehání cukr, ocet, prosátou mouku s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva.
  2. Tmavé těsto:
    Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme jeden žloutek po druhém a nakonec prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  3. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem (25 x 35 cm). Střídavě navrstvíme tmavé a bílé těsto a pak pomocí lžíce vytvoříme různé vzory. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35- 40 minut.
  4. Upečené těsto necháme vychladnout a překrojíme ho na 3 části.
  5. Žloutky a mouku rozmícháme v mléce (400 ml). Zbylé mléko dáme vařit na oheň, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Máslo vyšleháme do pěny a přidáme vychladlý pudink. Krém rozdělíme na 2 části.
  6. Můžeme vrstvit. Na jeden plát těsta natřeme polovinu krému, položíme druhý plát těsta, znovu natřeme nádivku a položíme třetí plát těsta. Jemně zatížíme a necháme pořádně vychladnout.

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář