Slavnostní řezy ,,KARAMELKA,,

Recept Slavnostní řezy ,,KARAMELKA,,

Přidal: , 3.11.2014

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Piškoty, karamelové salko, džem, chuť rumu = potěšení chuťových pohárků. Jednoduchý slavnostní řez - karamelka.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.11.2014

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Na těsto:

4 ksvejce
4 lžícemočkového cukru
4 lžícepolohrubé mouky
1/2 bal.prášek do pečiva
1 lžícioleje
špetka soli

Střed:

1 bal.piškotů
1dclrumu
1dclvody
džem

Na náplň:

1 bal.karamelové salko - třeba koupit to, které se již nevaří
100 gmásla
1 bal.tvaroh
čokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si suroviny. Oddělíme bílky od žloutků, do bílků přidáme špetku soli a začneme šlehat na nejvyšším stupni.
  2. Přidáváme po lžících cukr a zašleháme dotuha.
  3. Přidáme žloutky, stáhneme stupeň šlehání na minimum.
  4. Přidáme mouku s práškem do pečiva a už jen jemně vmícháme do směsi.
  5. Těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem na pečení a trochu papír poolejovali. Piškot pečeme na 150 - 180 st. asi 20 minut
  6. Plát potřeme džemem a ukládáme piškoty, které namáčíme ve vodě s rumem.
  7. Příravu si nádivku: Máslo si vyšleháme a přidáváme salko a nakonec přidáme tvaroh. Pozor, všechny ingredience musí být déle odstáte v pokojové teplotě - stejná teplota surovin je důležitá, aby se nám nádivka nesrazila.
  8. Nádivku vylijeme na těsto. Nádivka je řidší, svěží, pokud chceme klasický máslový krém, přidáme ještě 150 gr. másla.
  9. Poleva: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme asi 2 lžíce oleje a lžičku másla.
  10. Polevu vylijeme na koláč a ještě za tepla děláme vidličkou vzory podle fantazie. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit