Slavnostní řezy Magdaléna

Recept Slavnostní řezy Magdaléna

Přidal: , 22.12.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Oříškové řezy Magdaléna se hodí na slavnostní stôl. Oříškové těsto, oříškový krém a ve středu křupe žloutková poleva. Někdo tuto polevu dává na vrch, já jsem si originální recept pozměnila a dala jsem ji právě do středu a je to tak dobré, že jsem musela hned po snědení upéct druhý plech. Je to jeden z mála zákusků, které u nás doma šli "řadu řadou" do bříška. Nechte se inspirovat :) Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.12.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

4 ksbílky
150 gkr. cukr
150 gmáslo
150 gmleté vlašské oříšky
70 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva

Žloutková poleva:

4 ksžloutky
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilková cukr

Krém:

100 mlmléko
100 gkr. cukr
100 gmleté vlašské oříšky
100 gčokoláda
100 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo na přípravu těsta rozpustíme na mírném ohni a necháme ho vychladnout. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. V druhé misce smícháme mleté vlašské oříšky s polohrubou moukou a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Nakonec vmícháme vařečkou ušlehaný sníh z bílků a jemně promícháme. Navrstvíme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem (25 x 35 cm) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  2. Žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a navrstvíme na upečený koláč. Rychle rovnoměrně rozetřeme a pečeme při teplotě 130 stupňů 10-15 minut.
  3. Mléku spolu s cukrem dáme na mírný oheň a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když je cukr rozpuštěný, přidáme máslo a čokoládu a nakonec vmícháme i oříšky. Promícháme a navrstvíme na žloutkovou polevu. Pěkně uhladíme, vrch posypeme mletými oříšky a necháme vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit