Slavnostní sýrová roláda s olivami

Slavnostnější příležitosti si žádají i speciálnější jídlo. Tentokrát jsem nedělala klasické obložené chlebíčky, ale vynikající sýrovou roládu s vajíčkovou nádivkou a olivami. Autor: Triniti

Přidal:, 7.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Velikonoce
Čas přípravy:
Recept Slavnostní sýrová roláda s olivami

Suroviny

350 gtvrdý sýr
100 gtavený sýr
4 ksvejce
1 PLmajonéza
1 PLplnotučná hořčice
120 gmáslo
1/2 lžičkysůl
1/4 ČLpepř
150 gšunka
paprika, olivy

Postup přípravy

  1. Kostku tvrdého sýra zabalíme do mikrotenového sáčku, ponoříme do vařící vody a vaříme asi 20 minut.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Zatímco se vaří sýr, připravíme nádivku. Tavený sýr, máslo pokojové teploty, nakrájené uvařené vajíčka, hořčici, majonézu vymícháme do jednotné hmoty. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a promícháme.
  3. Uvařený sýr rozválíme na alobalu. Poklademe šunku, rozetřeme náplň a na jeden kraj uložíme červenou papriku a olivy.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Roládu opatrně zavineme a pořádně zabalíme do alobalu. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc a podáváme.