Slavnostní sýrová roláda s olivami

Slavnostnější příležitosti si žádají i speciálnější jídlo. Tentokrát jsem nedělala klasické obložené chlebíčky, ale vynikající sýrovou roládu s vajíčkovou nádivkou a olivami. Autor: Triniti

Přidal:, 7.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Velikonoce
Čas přípravy:
Recept Slavnostní sýrová roláda s olivami

Suroviny

350 gtvrdý sýr
100 gtavený sýr
4 ksvejce
1 PLmajonéza
1 PLplnotučná hořčice
120 gmáslo
1/2 lžičkysůl
1/4 ČLpepř
150 gšunka
paprika, olivy

Postup přípravy

  1. Kostku tvrdého sýra zabalíme do mikrotenového sáčku, ponoříme do vařící vody a vaříme asi 20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Zatímco se vaří sýr, připravíme nádivku. Tavený sýr, máslo pokojové teploty, nakrájené uvařené vajíčka, hořčici, majonézu vymícháme do jednotné hmoty. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a promícháme.
  3. Uvařený sýr rozválíme na alobalu. Poklademe šunku, rozetřeme náplň a na jeden kraj uložíme červenou papriku a olivy.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Roládu opatrně zavineme a pořádně zabalíme do alobalu. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc a podáváme.