NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Šlehačková bublanina s ovocem
Šlehačková bublanina s ovocem
Recept Šlehačková bublanina s ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Dvě v troubě Dvě v troubě    ·   18.9.2017

Šlehačková bublanina s ovocem

Rychlá, jednoduchá a u nás doma velice oblíbená šlehačková bublanina. Použít můžete jakékoli drobné ovoce. Já jsem použila borůvky z loňského roku. Doporučuji část ovoce do těsta vmíchat, protože při pečení jím nepropadne a zůstalo by jen na vrchu. Autor: Dvě v troubě

Suroviny

Těsto

3 ks
vejce
1 hrnek
krupicového cukru
2 hrnky
polohrubé mouky
1 sáček
prášku do pečiva
špetka
soli
1 kelímek
smetany ke šlehání
3 hrnky
čerstvého nebo mraženého drobného ovoce
tuk a hrubá mouka na plech
moučkový cukr na poprášení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Kdo chce, může část ovoce přidat přímo do těsta.
  3. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, trvá to asi 30 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí.
  4. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Zdroj: Dvě v troubě

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář