Šlehačkové řezy s kávovými piškoty

Jednoduché a přitom tak fantastické řezy, které máte hotové za pár minut. Dokud se upeče těsto, tak připravíte krém. Krém se připravuje velmi jednoduše. Vyšleháte šlehačku s cukrem, přidáte mascarpone a je hotovo. Tento krém jsem si velmi oblíbila. Dělávám ho i na dorty, vydrží dlouho a dobře drží. Autor: Simona

Přidal:, 18.9.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šlehačkové řezy s kávovými piškoty

Suroviny

Piškot:
4 kscelá vejce
200 gkrystalového cukru
4 PLoleje
140 ghladké mouky
10 gkakaa
1 lžičkaprášku do pečiva
Krém:
500 mlsmetany ke šlehání
250 gmascarpone
100 gmoučkového cukru
Dále potřebujeme:
200 gdětských piškotů
1 hrneksilné neslazené kávy
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. 
    Pečeme při 180C asi 20 min.
  3. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme cukr, mascarpone a ještě prošleháme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Na vychladlý piškot naneseme polovinu krému. Piškoty namáčíme ve studené kávě a skládáme na krém.  Poté naneseme na piškoty zbytek krému. Posypeme kakaem. 
  5. Dáme ztuhnout do druhého dne do lednice.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce