Šlehačkové řezy s kávovými piškoty

Jednoduché a přitom tak fantastické řezy, které máte hotové za pár minut. Dokud se upeče těsto, tak připravíte krém. Krém se připravuje velmi jednoduše. Vyšleháte šlehačku s cukrem, přidáte mascarpone a je hotovo. Tento krém jsem si velmi oblíbila. Dělávám ho i na dorty, vydrží dlouho a dobře drží. Autor: Simona

Přidal:, 18.9.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Šlehačkové řezy s kávovými piškoty

Suroviny

Piškot:
4 kscelá vejce
200 gkrystalového cukru
4 PLoleje
140 ghladké mouky
10 gkakaa
1 lžičkaprášku do pečiva
Krém:
500 mlsmetany ke šlehání
250 gmascarpone
100 gmoučkového cukru
Dále potřebujeme:
200 gdětských piškotů
1 hrneksilné neslazené kávy
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. 
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. 
    Pečeme při 180C asi 20 min.
  3. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme cukr, mascarpone a ještě prošleháme.
  4. Na vychladlý piškot naneseme polovinu krému. Piškoty namáčíme ve studené kávě a skládáme na krém.  Poté naneseme na piškoty zbytek krému. Posypeme kakaem. 
  5. Dáme ztuhnout do druhého dne do lednice.