NejRecept.cz Maso Krůtí maso Šlehačkové řízky z pekáče. Rychlý oběd bez stání u sporáku.
Šlehačkové řízky z pekáče. Rychlý oběd bez stání u sporáku.
Recept Šlehačkové řízky z pekáče. Rychlý oběd bez stání u sporáku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Monika Kšinská

Rychlé a chutné. Přesně tak mohu popsat naše oblíbené šlehačkové řízky, které připravuji pravidelně. Kromě skvělé chuti je mám ráda také díky tomu, že jsou velmi jednoduché. Často je proto vařím i během hektického a uspěchaného týdne. Autor: Monika Kšinská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.11.2024

Šlehačkové řízky z pekáče. Rychlý oběd bez stání u sporáku.

Rychlé a chutné. Přesně tak mohu popsat naše oblíbené šlehačkové řízky, které připravuji pravidelně. Kromě skvělé chuti je mám ráda také díky tomu, že jsou velmi jednoduché. Často je proto vařím i během hektického a uspěchaného týdne. Autor: Monika Kšinská

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
krůtí maso
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
vejce
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej
2 ks
smetana na šlehání
podle chuti
vegeta
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Krůtí maso je na šlehačkové řízky nejlepší. Po upečení je křehké, jemné a šťavnaté. V kombinaci se smetanovou omáčkou je skutečně neodolatelné. Pokud byste ho doma neměli, můžete ho nahradit kuřecím masem.

  1. Krůtí maso nakrájíme na řízky, které nejprve obalíme ve strouhance a poté ve vejci ochuceném solí.
  2. Řízky krátce osmažíme na pánvi. Takto připravené je uložíme do pekáče nebo zapékací mísy.
  3. Smetanu ochutíme vegetou a zalijeme jí řízky. Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby.
  4. Krůtí řízky pečeme při teplotě 180 °C přibližně 20 až 25 minut.

Hotové šlehačkové řízky podáváme s přílohou podle chuti. Mně se nejvíce osvědčila rýže, ale ideální jsou také pečené nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář