Šlehačkové šátečky bez kynutí

Miluju tyhle rychlé a nenáročné recepty. Je dobré pár takových mít v záloze, dokáží totiž leckdy zachránit situaci, takže během chvilky se může na stůl podávat super dobrota bez zbytečných výčitek, že nebude nic ke kafi... Autor: Danka

Přidal:, 19.10.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šlehačkové šátečky bez kynutí

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
špetkasoli
2 lžícekrystalu
2 lžícevlažného mléka
2 ksžloutky
200 gsmetany ke šlehání
250 gmásla nebo tuku na pečení
30 gčerstvého droždí
Náplň:
375 gměkkého vaničkového tvarohu
1 ksžloutek
2 lžícerumu
1 lžícevanilkového cukru
3 lžícevanilkového pudinkového prášku
moučkový cukr dle chuti
balíček rozinek

Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem, rozmícháme a hned přidáme smetanu, žloutky, mouku, sůl a změklý tuk. Rozmícháme vařečkou a pak už zpracujeme spíše rukama na vále hladké těsto. Ihned rozválíme, rozkrájíme nožem na čtverce, naplníme a zabalíme šátečky.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Ihned bez kynutí a potírání pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Horké zastříknu rumem a posypu moučkovým cukrem.

  3. Náplň:
    Vše v misce jen smícháme, nic nevaříme.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem