NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Šlehačkové věnečky
Šlehačkové věnečky
Recept Šlehačkové věnečky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta plněné vanilkovým krémem a šlehačkou. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   22.12.2015

Šlehačkové věnečky

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta plněné vanilkovým krémem a šlehačkou. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vajec
3,2 dcl
voda
100 ml
olej
220 g
hladká mouka
špetka
sůl

Krém:

800 ml
mléko
240 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
zlatý klas nebo vanilkový pudink
250 g
máslo
rum na ochucení
500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový cukr
čokoláda nebo fondán pro namočení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Příprava pálené hmoty:
    Vodu, olej a sůl dáme vařit, když vře zasypeme prosátou hladkou moukou a uvaříme hustou hmotu, která musí být dobře "vypálena". Musí se odlepovat od stěn hrnce. Odstavíme a do teplé hmoty postupně zašleháme celé vajíčka, jedno po druhém. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a ozdobnou špičkou na plech vymazaný olejem stříkáme věnečky. Upečeme při teplotě 240 stupňů cca 20 - 25 minut.
    Upečené a vychladlé věnečky překrojíme a plníme krémem.
  2. Krém uvaříme z mléka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a vzniklý krém dochutíme rumem.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s cukrem a naneseme na krém.
  4. Naplněné věnečky poléváme/namáčíme do čokolády nebo fondánu.

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář